• REGIOLOODGIETER.NL

  • Badkamers
  • Daklekkage
  • Zinken goten
  • Dakbedekking
  • Verstoppingen
  • Storingen cv-ketel

   Wij doen waar wij goed in zijn!
 • Voor advies en planning:

  072 8795415 

  (7.30 t/m 13.00)

 • Pannendak renovatie

  Al 28 jaar de speciallist in renoveren van uw pannendak


  Speciallist in renoveren van uw oude pannendak
  Isoleren van uw bestaande dak

  Renovatie van uw pannendak

  Bent u toe aan een renovatie van uw pannendak, of wilt u een controle uit laten voeren om na te gaan wat voor u de beste optie is? We hebben een uitgebreide ervaring met het beoordelen van daken, het vervangen van het pannendak of het renoveren van de totale constructie. We kunnen u op basis van een controle aangeven hoe het staat met de conditie van uw complete kapconstructie, inclusief het pannendak. We adviseren u graag over de renovatie van een pannendak, of kunnen u aangeven welke onderdelen u dient te laten vervangen.

  Vervangen van het dakbeschot

  Als we een renovatie van het pannendak uitvoeren kunnen we ons daarnaast richten op de bijkomende timmerwerken. Denk hierbij onder andere aan het vervangen van het dakbeschot, maar ook activiteiten met het oog op de boeiborden. We kunnen u op een volledige wijze van dienst zijn, zodat u hier zelf zo min mogelijk omkijken naar heeft en u het dak op een uitstekende manier kunt laten herstellen. We zorgen voor de renovatie van een pannendak, maar kijken ook de rest van de constructie voor u na en kunnen u bijvoorbeeld van dienst zijn met lood- en zinkwerken.

  Renovatie pannendak en direct isoleren

  Als we een renovatie van een pannendak uitvoeren komen we vaak verouderde daken tegen, die een matige tot slechte isolatie bieden. Op het moment dat u de dakpannen laat vervangen of het dak laat renoveren is het verstandig om direct na te denken over de Rc-waarde van uw woning. Des te beter de isolatie, des te meer comfort u ervaart en des te verder u de energierekening omlaag kunt brengen. Wat dat betreft zorgen we tijdens een renovatie van een pannendak graag voor de isolatie, zodat u er na de werkzaamheden warm bij kunt zitten, zonder dat u daarvoor veel dient te stoken.

  Renovatie in plaats van vervangen

  Een renovatie van een pannendak vormt een investering, waarmee u ervoor kunt zorgen dat u het volledig vervangen van het dak kunt voorkomen. Door tijdig een renovatie door RDL uit te laten voeren kunt u vaak verschillende onderdelen van het dak blijven gebruiken. U drukt de kosten voor het onderhoud, dus laat op tijd een controle uitvoeren en zorg voor de juiste ingrepen op het dak. Wij komen graag bij u langs voor een renovatie van het pannendak, zodat u weer kunt rekenen op een dak boven uw hoofd dat uitstekend in elkaar zit.

  Na een aantal jaren is ook uw pannendak toe aan onderhoud en moet u uw pannendak renoveren of repareren. In de praktijk blijkt dat vooral de loodslabben, nokvorsten en zinkstukken na 25 jaar vervangen moeten worden. Maar ook herstel na lekkages of vervangen van een panlat of tengel komen voor. Klussenbedrijf Groningen Jekobouw verzorgt al uw dakreparaties.

  Goed en veilig werken

  Wij hebben onze eigen steigers en klim beveiligingen. Hierdoor kunnen we snel ter plaatse zijn. We kunnen tot maximaal 16 meter hoog en 1,5 meter over het dak komen. We beschikken over een smalle steiger, deze kan ook op uw balkon staan!

  Reparaties

  Vooral na lekkage merkt u op dat er iets mis is met uw dak. Bij een pannendak betreft het meestal een kleine reparatie van bijvoorbeeld een loodslab of zinkstukje. Een pan scheef of met een barst. Lastig natuurlijk maar vaak hebben wij de reparatie snel en vakkundig uitgevoerd. Is repareren niet meer mogelijk of te kostbaar dan is renovatie de enige oplossing

  Pannendak renovatie

  Nu halen we alle pannen eraf, de panlatten en de tengels. Zo nodig worden delen van het dakbeschot hersteld.  Vaak is het dakbeschot aan de onderkant van het dak of bij lekkage aangetast. Wij brengen dan een damp-open doek of folie aan en bouwen de pannenlaag weer op. Tengels en panlatten erop, de oude pannen weer terug en daarna nieuw zinkwerk en lood. Eventuele kapotte pannen en nokvorsten worden vervangen. Uw dak is dan weer als nieuw en kan zeker 20 jaar zorgeloos mee.

  Bij renovatie hebben we ook gelijk de gelegenheid het dak aan de bovenzijde te isoleren. Een isolatieplaat wordt dan is zijn geheel (van boven naar beneden) op het dakbeschot geschroefd. kijk eens op deze website voor meer informatie. Nu is aan de binnenzijde isoleren niet meer nodig en dat bespaart energie en ruimte aan de binnenzijde.